Reklama
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Korzenna herbata Składniki: garstka czarnej herbaty liściastej (najlepiej Yunnan) ● kilka kawałków kory cynamonu ● 10 goździków ● 2 cytryny ● 2 pomarańcze ● łyż ka ziaren zielonego kardamonu ● kawałek obranego i pokrojonego w plastry imbiru ● 2 łyżki miodu ● kilka plastrów jabłka ze skórką. Sposób przygotowania: 1. Zagotuj wodę z herbatą i przyprawami. 1 cytrynę i 1 pomarańczę pokrój w grube plastry i wrzuć do garnka. 2. Gdy napar przestygnie,

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    • 500 ml mleka • 1 laska cynamonu • 1 i 1/2 tabliczki białej czekolady E.Wedel • 100 ml śmietanki kremówki • 1 łyżka cukru pudru • cynamon do posypania

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 350 g żurawiny (świeżej lub mrożonej) ● 2 pomarańcze ●2 cytryny ●3 litry wody. Przyprawy: 12 całych goździków ●2 kawałki kory cynamonu ● cukier do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 6-7 łyżeczek czarnej liściastej herbaty ●po 8 łyżek gęstego soku z malin oraz soku z jabłek ●2 małe cytryny ●dowolna dekoracja. Przyprawy: kilka łyżeczek płynnego miodu ● kora cynamonu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 21 grudnia 2016 (08:05)

    Składniki: 2 tabliczki czekolady gorzkiej 70 proc. ● 800 ml gorącej wody ● szklanka mleka (może być roślinne) ● 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej ● kremówka do dekoracji. Przyprawy: łyżka imbiru ● duża szczypta chili ● łyżeczka cynamonu ● 4 łyżki syropu czekoladowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 12 grudnia 2016 (13:05)

    ● Szklanka cukru ● szklanka wody ● skórka z 1/2 pomarańczy ● laska cynamonu ● 3 ziarna kardamonu, zmiażdżone ● 6 goździków ● 3 torebki ekspresowej herbaty o smaku pomarańczowym ● litr soku z granatów.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 29 listopada 2016 (14:05)

    To prawdziwa witaminowa bomba! Zapobiega anemii, poprawia jakość widzenia i odmładza. Aby sporządzić koktajl, przygotuj 3-4 liście jarmużu, 2 dojrzałe kiwi, pół zielonego ogórka ze skórką, łyżkę siemienia lnianego, sok z limonki lub cytryny do smaku i 250 ml wody mineralnej. Liście dokładnie opłucz, osusz i wykrój z nich łodygi. Kiwi umyj i obierz ze skórki, pokrój na ćwiartki, ogórek umyj i pokrój. Dodaj sok z limonki lub cytryny, siemię, wodę i całość dokładnie zblenduj.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 10 listopada 2016 (15:00)

    Składniki: 1 litr schłodzonego mleka, 12 łyżeczek lodów czekoladowych. Syrop czekoladowy: szklanka cukru pudru 170 g czekolady (60 proc. kakao).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 2 listopada 2016 (10:00)

    Składniki na 20 porcji: • kilogram sporych dojrzałych owoców pigwy • pół l spirytusu o mocy 90% • 200 ml przegotowanej wody • 50-70 dag cukru kryształ

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 12 października 2016 (08:00)

    Składniki: 2 szklanki wody mocno schłodzonej w lodówce, sok z całej limonki, sok z jednej pomarańczy, skórka otarta z całej limonki, 2 kiwi zielone, pęczek natki pietruszki, ew. 4 listki bazylii.

    Czytaj więcej Komentarzy:0