Reklama
  • Środa, 1 marca (08:05)

    Dyniowa latte

Składniki: 150 ml mleka • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonego imbiru • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 1/4 laski wanilii • szczypta mielonego pieprzu • szczypta mielonego ziela angielskiego • miód wg uznania • świeżo zaparzona kawa • opcjonalnie kilka kostek lodu.

Reklama

Mleko, dynię i przyprawy zagotuj. Dosłodź miodem według uznania. Całość przecedź. Powstały syrop spień spieniaczem do mleka i dodaj do kawy. Jeśli lubisz chłodniejsze latte, wrzuć kilka kostek lodu. Całość posyp cynamonem.

Show

Zobacz również

  • Składniki: 250 ml soku z jabłek, 250 ml czerwonego wina, 100 ml rumu, 4 goździki, laska cynamonu, cukier, 2 małe jabłka, 1/2 granatu, 1 pomarańcza więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.