Reklama
  • Środa, 1 marca 2017 (08:05)

    Dyniowa latte

Składniki: 150 ml mleka • 2–3 łyżki purée z pieczonej dyni • 1/2 łyżeczki cynamonu • szczypta mielonego imbiru • szczypta mielonej gałki muszkatołowej • szczypta mielonych goździków • 1/4 laski wanilii • szczypta mielonego pieprzu • szczypta mielonego ziela angielskiego • miód wg uznania • świeżo zaparzona kawa • opcjonalnie kilka kostek lodu.

Reklama

Mleko, dynię i przyprawy zagotuj. Dosłodź miodem według uznania. Całość przecedź. Powstały syrop spień spieniaczem do mleka i dodaj do kawy. Jeśli lubisz chłodniejsze latte, wrzuć kilka kostek lodu. Całość posyp cynamonem.

Show

Zobacz również

  • Składniki: 1 pęczek młodych marchewek, 2 duże jabłka, 2 pomarańcze, 200 ml wody mineralnej (gazowanej), sok wyciśnięty z cytryny, cukier puder do smaku. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.