Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Indyjskie mango lassi

Składniki: 1 dojrzałe mango, miód, sok z 1 limonki, 1/2 szklanki soku jabłkowego, 200 ml mleka kokosowego, pół łyżeczki mielonego cynamonu, szczypta mielonego kardamonu

1. Dojrzały owoc mango umyj, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój na kawałki. Przełóż do kielicha blendera. Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej limonki. Wlej sok jabłkowy.

Reklama

2. Przygotowane składniki zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe z puszki. Raz jeszcze całość bardzo dokładnie zmiksuj. Mango lassi dopraw do smaku mielonym cynamonem oraz szczyptą kardamonu. W razie potrzeby, napój możesz dosłodzić naturalnym płynnym miodem. Podawaj po schłodzeniu.

Porcja – 260 kcal, cena 5 zł, 2 porcje czas ok. 10 min;

Świat kobiety

Zobacz również

  • Składniki: 2 łyżki świeżo zmielonej kawy • 1/2 łyżeczki startej skórki cytrynowej • 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej • 1 łyżeczka zmielonych orzechów włoskich lub cynamonu • 6 goździków •... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.