Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Sok żurawinowy

SKŁADNIKI (na 2 l soku): ● 1,5 kg żurawiny ● 1 cytryna ● 1 kg cukru ● 1,5 l przegotowanej wody (plus wrzątek do zalania owoców)

Reklama

1 Żurawinę umyj, zalej wrzątkiem i zostaw na godzinę, a następnie odcedź. Przełóż do garnka, wlej 1,5 l wody, dodaj cukier i sok z cytryny.

2 Doprowadź do wrzenia i gotuj, mieszając, przez godzinę na wolnym ogniu, aby sok nie wykipiał. 3 Przecedź sok przez sito, rozlej do butelek, zakręć, postaw do góry dnem do wystygnięcia lub zapasteryzuj.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 1 dojrzałe mango, miód, sok z 1 limonki, 1/2 szklanki soku jabłkowego, 200 ml mleka kokosowego, pół łyżeczki mielonego cynamonu, szczypta mielonego kardamonu więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.