Reklama
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    Sok żurawinowy

SKŁADNIKI (na 2 l soku): ● 1,5 kg żurawiny ● 1 cytryna ● 1 kg cukru ● 1,5 l przegotowanej wody (plus wrzątek do zalania owoców)

Reklama

1 Żurawinę umyj, zalej wrzątkiem i zostaw na godzinę, a następnie odcedź. Przełóż do garnka, wlej 1,5 l wody, dodaj cukier i sok z cytryny.

2 Doprowadź do wrzenia i gotuj, mieszając, przez godzinę na wolnym ogniu, aby sok nie wykipiał. 3 Przecedź sok przez sito, rozlej do butelek, zakręć, postaw do góry dnem do wystygnięcia lub zapasteryzuj.

Takie jest życie

Zobacz również

  • Składniki: 250 ml soku z jabłek, 250 ml czerwonego wina, 100 ml rumu, 4 goździki, laska cynamonu, cukier, 2 małe jabłka, 1/2 granatu, 1 pomarańcza więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.